Igehirdetések

2020-03-27 - 20200327 Lk 19,41-44 - Legyél te is együttérző

Lomentné Szopkó Tünde

Adó 1 százalék

Szeretettel kérjük, hogy személyi jövedelemadójának 1 százalékával támogassa a gyülekezet munkáját, misszióját vagy iskolánk alapítványát.

Támogatáság előre is köszönjük!

Imádkozzál és Dolgozzál Alapítvány

Adószám: 18549885-1-09

Templomi Orgona Megmentéséért Alapítvány

Adószám: 18541825-1-09

 

A Magyarországi Református Egyház technikai száma: 0066

További fontos információk arról, hogy hova kerül az Ön által felajánlott 1%, itt található: http://tobbmintegyszam.hu/

szja

A NAV tájékoztatója az 1% felajánlásáról ide kattintva elolvasható.

Reggeli áhítatok gyűjteménye

Kedves Gyerekek és Fiatalok!

Kedves Szülők!

Szeretnénk számotokra továbbra is hétkezdő lelki táplálékot adni. Ezért ezen az oldalon minden héten találni fogtok egy nagyon rövid áhítatot, amit elolvashattok, illetve a kedves Szülők felolvashatnak gyermekeiknek.

Az áhítatok gyűjteményét az "olvasson tovább"-ra kattintva lehet megnyitni.

Fontos közlemény!

Kedves Testvérem!

Ez a levél nem csupán neked szól, hanem minden aktív, az Ige szerint cselekedni kívánó keresztyén testvérnek a gyülekezetünkben! Kérjük, add tovább a levél tartalmát másoknak is!

A Magyarországi Református Egyház Zsinatának Elnöksége március 16-án kiadott közleménye értelmében a Bocskai téri gyülekezetben sem lesznek belátható ideig egyházi alkalmak a koronavírus terjedésének akadályozása érdekében. Így nem tarthatunk sem hétközi bibliaórákat, sem vasárnapi istentiszteleteket.

Ezért következőket szeretnénk javasolni és kérni:

Koronavírussal kapcsolatos felhívás

Kedves Testvérek, Gyülekezeti Tagok!

A 41/2020 (III.11.) kormányrendelet szerint:

„Zárt helyen 100 főnél több személy, nem zárt helyen pedig 500 főnél több személy részvételével rendezvény tartása tilos, azzal, hogy e korlátozás érvényesítése a rendező, valamint a helyiség üzemeltetőjének a felelőssége.”

A kormányrendelet alól az egyházi események, istentiszteletek sem jelentenek kivételt. A rendelet 2020. március 12-től visszavonásig érvényes.

Azért, hogy eleget tegyünk a kormányrendeletben foglaltaknak, szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy vasárnap 17 órától is tartunk istentiszteletet. Ezen az istentiszteleten való részvétel lehetőség arra, hogy a délelőtti alkalmon a résztvevők száma ne haladja meg a 100 főt.

Lehetőség van továbbá arra, hogy gyülekezetünk honlapján a www.bocskaiter.hu visszahallgassák az igehirdetést. Továbbá az Európa Rádió minden vasárnap 11 órakor közvetít református istentiszteletet. A református rádió adása szintén követhető az interneten, a www.europaradio.hu címen. További élő közvetítések linkjei találhatók a www.reformatus.hu címen.

Előre is köszönjük együttműködésüket! Kérjük a Testvéreket, imádkozzanak a járvány terjedésének megállításáért, a már megbetegedettekért, az orvosokért és ápolókért!

Hajdúböszörmény, 2020. március 13.

Életükre Isten áldását kérem.

 

 

Loment Péter

 

lelkipásztor sk.

Újra lesz többgenerációs nyári tábor!

nyári tábor

Felnőtt konfirmációi felkészítés

Felnőtt konfirmációi felkészítés

Forráspont - Kovács András Péter bizonyságtétele

Folytatódik orgonánk felújítása

„Aki nem ismeri azt az emelkedettséget, amit akkor élünk át, amikor a pusztítási kényszer szörnyű éjszakájába beragyog a segítés lehetőségének csodálatos fénye-, nem tudja, milyen gazdag lehet az élet!" Albert Schweitzer

orgona 1

A Templomi Orgona Megmentéséért Alapítvány Kuratóriuma orgonánk teljes restaurációját határozta el, melynek költségeihez várjuk szíves felajánlását.

Számlaszámunk: OTP 11738060-20058500

 

Nem a kakas a hibás, ...

... hanem Péter. Pedig milyen nagy volt az elszántság benne, hogy hűséges lesz Mesteréhez, Jézushoz. Akkor átkozódni és esküdözni kezdett: „Nem ismerem azt az embert." És nyomban megszólalt a kakas. Péter visszaemlékezett Jézus szavára, aki azt mondta neki: „Mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment onnan, és keserves sírásra fakadt (Mt. 26, 74-75).  

torony kakas

A cikk folytatódik

Fiatalok gyertek Ifire!

ifi