Igehirdetések

2020-10-18 - A szabadság útjelzői - nyolcadik parancsolatparancsolat

Loment Péter

Istentiszteletek a HBTV-ben

Örömmel adom tudtul, hogy a böszörményi HB TV október 25-én, vasárnap de. 10 órakor közvetíti gyülekezetünk október 18-i istentiszteletét felvételről.

Kérek mindenkit, hogy adja tovább ezt a hírt szeretteinek, szomszédainak és mindazoknak, akik nem rendelkeznek internettel, nem tudnak személyesen jelen lenni a templomban, de televizión keresztül tudják nézni a HBTV adásait, és szívesen megnéznék az istentiszteletet.

A Városi TV vállalta azt, hogy Hajdúböszörmény többi történelmi egyházának, istentiszteleteit és miséit is közvetíteni fogja. Ezek az egyházi műsorok mindig vasárnap de. 10 órakor kezdődnek.

Szeretnék ezúton is köszönetet mondani a Szabadhajdú Nonprofit Kft. ügyvezetőjének, Dr. Szarvas Szabó Katának és munkatársainak.

Loment Péter református lelkipásztor

 

Telefonos igehirdetés

antik telefon

Örömmel adjuk hírül, hogy elindult a telefonos igehirdetés szolgálatunk!
 
 
Normál díjas telefonszám felhívásával meghallgathatja a legutóbbi istentisztelet rövidített hanganyagát.
 
Tárcsázza ezt a számot: 06-52-219-800

Titkos ügynökök bevetésen

Tájékoztatás az EFOP-3.2.3.-17-2017-00067 pályázattal kapcsolatban

Forráspont - Kovács András Péter bizonyságtétele

Folytatódik orgonánk felújítása

„Aki nem ismeri azt az emelkedettséget, amit akkor élünk át, amikor a pusztítási kényszer szörnyű éjszakájába beragyog a segítés lehetőségének csodálatos fénye-, nem tudja, milyen gazdag lehet az élet!" Albert Schweitzer

orgona 1

A Templomi Orgona Megmentéséért Alapítvány Kuratóriuma orgonánk teljes restaurációját határozta el, melynek költségeihez várjuk szíves felajánlását.

Számlaszámunk: OTP 11738060-20058500

 

Nem a kakas a hibás, ...

... hanem Péter. Pedig milyen nagy volt az elszántság benne, hogy hűséges lesz Mesteréhez, Jézushoz. Akkor átkozódni és esküdözni kezdett: „Nem ismerem azt az embert." És nyomban megszólalt a kakas. Péter visszaemlékezett Jézus szavára, aki azt mondta neki: „Mielőtt megszólal a kakas, háromszor tagadsz meg engem." Aztán kiment onnan, és keserves sírásra fakadt (Mt. 26, 74-75).  

torony kakas

A cikk folytatódik

Fiatalok gyertek Ifire!

ifi

Hodász András atya előadása

Hodász András atya "A szexuális forradalom és annak következményei" című előadása, a Nagymarosi Ifjúsági találkozón, 2015. május 16-án.

Tíz pont a bevándorlókról − Migráció és mi VII.

Az egyén szabadságjogai nem játszhatók ki a népek önrendelkezési joga ellenében. Az állam feladata, hogy korlátozza a bevándorlást és szabályozza a letelepedést a maga földjén.

 

Tíz pont a bevándorlókról  Vagy mi megyünk oda (segíteni), vagy ők jönnek ide (lakni)

Lányi András

Lányi András, az ELTE docensének írása

 

1. Hetek óta figyelem a tranzitzónák lakóit, megfigyeléseimet bárki ellenőrizheti. Úgy találtam, hogy az ott képtelen zsúfoltságban várakozó ázsiai családok, köztük a jövevények többségét alkotó fiatal férfiak igyekeznek a nomád körülményekhez képest kulturált módon berendezkedni. Őszintén szólva, nem tartom valószínűnek, hogy hasonló helyzetben honfitársaim ilyen fegyelmezetten viselkednének.