Galéria

2023.11.13. Czirmayné Kocsis Róza előadása Baltazár Héten

Igehirdetések

2023-12-03 - Advent 1. vasárnapja

Gellén Máté

Decemberi istentiszteleti alkalmak

Decemberi istentiszteleti alkalmak

BKB – Bibliakör Bárkinek

BKB dec. 1

Presbiterjelöltek bemutatkozása

Kedves Testvéreim a Krisztusban!

A Magyarországi Református Egyház minden gyülekezetében ebben az évben presbiterválasztást tartanak. A 2024-es esztendőtől egy új, 6 éves szolgálati ciklus kezdődik el a presbiterek számára. A Bocskai téri Református Gyülekezetben november 5-én, vasárnap lesz a presbiterválasztás alkalma a 9:00-kor kezdődő istentiszteleten, ahogy az MRE törvénye előírja.

Gyülekezetünkben 20 presbitert fogunk választani, akiknek a fényképét és rövid bemutatkozását a "Olvasson tovább..." gombra kattintva lehet megtekinteni és elolvasni.

Kérjük, amennyiben Ön teljes jogú egyháztagunk (benne van a választói névjegyzékben), mindenképpen éljen a választás lehetőségével és vegyen részt a november 5-i istentiszteleten és választói közgyűlésen!

Fogadj örökbe egy sípot!

Orgona

Orgonánk felújítása befejező szakaszához, a sípok restaurálásához érkezett. Hálás szívvel köszönjük meg eddigi adományaikat, segítségüket.

Megtartva a már bejáratott támogatási lehetőségeket (tetszőleges pénzadomány banki átutalása, befizetése a lelkészi hivatalban, munkavégzés a helyszíni munkák során), a mai nappal egy új akciót is útjára indítunk:

fogadjon örökbe egy orgonasípot, és legyen Ön is „gazdája” a 120 éves Angster-orgonánknak!

A 2 lábas, kb. 61 cm es sípot 10 000

a 4 lábas, kb. 122cm-es sípot 25 000,

a 8 lábas, kb. 244 cm-es sípot 100 000,

a 16 lábas, kb. 488 cm-es sípot 500 000 Ft-ért fogadhatja örökbe.

Az örökbefogadásra szánt összeget banki tranzakcióval a következő számláinkra juttathatja el: OTP 11738060-20058500, illetve a Polgári Bank 61200285-14049589, vagy befizetheti a lelkészi hivatalban is. A megjegyzés rovatba tüntesse fel elérhetőségét, a következő kiegészítéssel: „Síp örökbefogadása”.

A befizetést követően visszajelzést fog kapni, hogy pontosan melyik sípot ajánljuk fel Önnek. Ha javaslatunkat elfogadja, az örökbeadási és -fogadási szerződés a levelünk végén szereplő dátummal életbe lép.

Az örökbeadási-fogadási szerződést ünnepélyes keretek között a következő, várhatóan 2024 tavaszán megrendezésre kerülő koncertünkön szeretnénk átadni az adományozó örökbefogadók részére.

Az örökbefogadók névsorát, amennyiben az érintettek ezzel egyetértenek, havonta frissítve honlapunkon nyilvánosságra hozzuk.

Annak reményében, hogy mielőbb eredeti állapotában megszólalhat történelmi orgonánk, számítunk Önre is!

Hajdúböszörmény, 2023. 10. 23.

Köszönettel az Alapítvány nevében:

Balogh Gyárfás

Loment Péter

Kuratóriumi elnök

lelkipásztor

Kis ifi indul októbertől

Kis ifi

Bűnmegelőzési felhívás

Bűnmegelőzési felhívás

Sok átverésnek, becsapásnak vagyunk nap mint nap kitéve. Legyünk óvatosak és figyelmesek nagyon! És tanuljunk az alábbi kis összeállításokból is:

https://www.youtube.com/watch?v=bRTcN3swWNc

 

https://www.youtube.com/watch?v=n_OhpAHTiMo

 

https://www.youtube.com/watch?app=desktop&v=irDuZnNykGE

 

https://www.youtube.com/watch?v=dYmohihofjg

Új képeket lehet megtekinteni a Galériában

YouVersion Biblia alkalmazás

https://www.bible.com/organizations/7eed2f24-a315-4f91-ab66-a6232380ea81

Szeretettel ajánlom mindenkinek ezt az alkalmazást, aki szeretné megismerni a Bibliát, és annak is, aki szeretné jobban megismerni és rendszeresen olvasni a Szentírást. Az alkalmazáson keresztül kapcsolódhat gyülekezetünkhöz is, vagy különböző témákban bibliaolvasási terveket ismerhet meg.
Kívánom, hogy Isten szava érjen el Önhöz is, Hozzád is!

 

YouVersion QR

Gyülekezeti tábor Mályiban - projekt lezárás

támogatás

A műemlék Bocskai téri Református Templom állagmegóvása és korszerűsítése

Tájékoztatás:

tájékoztatás